[Directeur Basisschool Wereldwijs Bilthoven]
Wij hebben de kans voor een kind van onze school met beide handen aangegrepen om een aantal weken te werken met de vakkundige ondersteuning vanuit de HIP-foundation.
Ondersteuning op de basisschool, veel mensen denken dan aan kinderen die moeite hebben met leren. Waar wij behoefte aan hadden was nu juist aan ondersteuning voor een leerling die goed kan leren, maar dat niet altijd liet zien. Leerlingen kunnen soms moeite hebben met doorzetten omdat ze zelf het geloof niet hebben dat inspanning loont. Voor deze leerling was het duwtje in de rug voldoende om te excelleren bij de eerstvolgende toets momenten. Wij hebben met deze extra begeleiding de leerling kunnen laten zien dat wij in hem geloven. Dat wij denken dat hij het kan. De leerling heeft ondervonden dat meer inspanning ook loont. De begeleiding heeft zijn vruchten afgeworpen.
Dankzij de ondersteuning van HIP Foundation is deze leerling nu zeer gemotiveerd, zelfstandig en met vertrouwen aan het werk, maakt zijn huiswerk, stelt vragen als het nodig is. Een leerling die straks op eigen kracht de sprong naar het voortgezet onderwijs kan maken. Een cadeautje voor het leven!

Pin It on Pinterest

Share This