Krachtig wandelen van slechts 10 minuten per dag kan jaren aan uw leven toevoegen – plus het aantal stappen dat gekoppeld is aan de langste levensduur

Nu de mythe van 10.000 stappen per dag officieel is ontkracht als de maatstaf voor het verbeteren van je conditie (TL; DR: er zit niet veel solide wetenschap achter dat cijfer – en eerlijk gezegd, het hangt af van wat ‘fit’ voor je betekent) , vragen velen van ons zich af: hoeveel stappen per dag moeten we echt nemen om gezond te zijn? Welnu, als het gaat om langer leven, hebben we een beter idee, dankzij een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Internal Medicine, waarin werd gekeken hoe power walking voor een lang leven gunstig kan zijn.
De enorme studie volgde 47.000 deelnemers in de loop van zeven jaar en probeerde te onderzoeken hoe power walking de sterftecijfers beïnvloedde met behulp van versnellingsmeters, apparaten die veranderingen in snelheid meten, om fysieke activiteit te volgen. Van de onderzochte mensen was 53 procent vrouw, en naast andere bevindingen onthulde de studie een belangrijk inzicht in hoeveel je moet powerwalken om de voordelen op lange termijn te plukken.

Tromgeroffel alstublieft: Het onderzoek wees uit dat als iedereen 10 minuten extra per dag zou gaan powerwalken, we meer dan 111.000 doden per jaar zouden kunnen voorkomen. Dit betekent in theorie dat als je nu helemaal niet loopt, slechts 10 minuten voldoende is om je levensduur te verlengen. En als je al tijd aan het wandelen bent, moet je 10 minuten extra toevoegen aan een snellere clip om de vruchten te plukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *