Deze 15 minuten durende flexibiliteitsstroom zal u een bevredigend lenig gevoel geven

Het is geen geheim dat stretchen geweldig aanvoelt, maar flexibiliteit heeft voordelen die verder gaan dan alleen de geneugten ervan. “Onderzoek heeft aangetoond dat meer flexibiliteit het risico op blessures kan verminderen”, vertelde Austin Martinez, de onderwijsdirecteur van StretchLab, eerder aan Well+Good. “Door meer flexibiliteit te hebben, kan een gewricht door een groter bewegingsbereik bewegen.” Op die manier verhoogt flexibiliteit de mobiliteit, die gekoppeld is aan een lang leven.
Kort gezegd is flexibiliteit het bewegingsbereik waardoor uw spieren of spiergroepen zich kunnen uitrekken. Hoe groter deze ROM is, hoe flexibeler u bent en hoe meer u uw gewrichten en pezen ontlast, die onder druk komen te staan ​​als u traint of gewoon uw dag doorbrengt.

Dat zou reden genoeg zijn om te focussen op flexibiliteitstraining, maar het voelt ook heel goed. En de flexibiliteitsstroom van Nike-mastertrainer en yogaleraar Traci Copeland is geen uitzondering.

“Ik geef je een aantal hulpmiddelen die je alleen kunt gebruiken, zodat je je lichaam geweldig kunt laten voelen en beter kunt bewegen”, zegt Copeland over de afzonderlijke componenten in deze routine van 15 minuten. Eén ding om in gedachten te houden over flexibiliteitstraining: “Dit gaat minder over snelheid en meer over controle”, zegt Copeland in de video, “en jezelf elke keer dieper laten gaan.”

De tijd nemen om je dag te beginnen met deze yogaroutine zou zeker een nuttige manier zijn om je lichaam wakker te maken, maar zoals Copeland ook opmerkt, zijn deze bewegingen “geweldig om op elk moment te doen, vooral na een lange dag zitten waarbij je je lichaam comprimeert. ruggengraat, of als u de hele dag op de been bent geweest. Tijdens de hele les helpt Copeland je om je binnenste dijen, heupen, hamstrings en onderrug te strekken, evenals je schouders – allemaal gebieden die de neiging hebben om strak te zijn door de spanning van een levensstijl waarbij je veel moet zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *