Aan de slag met hybride training wanneer u kracht en uithoudingsvermogen wilt opbouwen

Een eeuwenoude vraag in de fitnesswereld is of je hardloop- en krachttraining moet splitsen of samen moet doen. Voorstanders van hardlopen zeggen dat krachttraining extra spiermassa toevoegt die je hardlopen belemmert, terwijl degenen voor krachttraining beweren dat uithoudingscardio je winst in de sportschool tenietdoet. Hoewel krachttraining en cardio met hoge intensiteit (zoals hardlopen, HIIT en plyometrics) inderdaad verschillende soorten oefeningen zijn, is de waarheid dat het combineren ervan om een ​​hybride trainingsprogramma te creëren een krachtig recept is voor succes bij het bereiken van uw gezondheids- en fitnessdoelen.
Een studie uit 2019, gepubliceerd in de peer-reviewed PLOS One, vond dat een combinatie van aërobe oefening en weerstandstraining resulteerde in een lagere bloeddruk, meer droge spiermassa en verbeterde kracht en cardiorespiratoire fitheid. Bovendien suggereren deze bevindingen dat het combineren van hardlopen met krachtopbouwende activiteiten beter is dan beide typen afzonderlijk te doen – en zelfs het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

“Krachttraining versterkt de spieren die bij het hardlopen betrokken zijn, wat de hardloopprestaties verbetert en het risico op hardloopblessures vermindert”, zegt Antoine Hamelin, CPT, personal trainer en CEO van First Step Fitness.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *